Obloane aluminiu

Tipuri constructive pentru obloanele din aluminiu

Obloane batante

Obloane batante

Obloane armonica       ( pliante )

Obloane armonica ( pliante )

Obloane culisante

Obloane culisante

 

Obloanele sunt elemente arhitecturale cu o mare valoare estetica, ce confera dinamism si prestigiu fatadei locuintei. Obloanele pe care le producem au maxima rezistenta si stabilitate, gratie profilelor din de aluminiu, a feroneriei si accesoriilor de foarte buna calitate.

Concepute in principal ca elemente de umbrire, au astazi un rol estetic esential pentru cei care doresc sa construiasca sau sa renoveze o casa.

Pe langa designul deosebit pe care il da fatadei, obloanele au si un important rol functional; controlul luminii in incapere, rezistenta la impact, izolatie fonica si termica suplimentara, protectie impotriva intemperiilor, etc. 

In functie de mai multe criterii, obloanele pot fi clasificate astfel:

In functie de functionabilitate : obloane cu lamela fixa si obloane cu lamela orientabila:

Fix-mobil.JPG

Obloane cu lamela fixa

Obloane cu lamela fixa

Obloane cu lamela fixa

Obloanul cu lamela fixa asigura o izolare fonica si termica suplimentara celei oferite de fereastra precum si o clasa superioara de protectie impotriva efractiei sau vandalismului. De asemenea, cu ajutorul lor puteti transforma foarte simplu ziua in noapte, bucurandu-va de intimitatea unei ambiante relaxante si odihnitoare in mijlocul zilei.

Obloane cu lamela orientabila

Obloane cu lamela orientabila

Obloane cu lamela orientabila

Obloanele cu lamela orientabila aduc in plus fata de cele cu lamela fixa posibilitatea controlarii fluxului de lumina. Astfel, pe timpul verii ele se pot transforma in veritabile parasolare care reduc considerabil consumul de energie pentru racirea camerei.

In functie de varianta constructiva : obloane cu toc inchis si obloane cu bandou :

Asemenea usilor de balcon, obloanele cu toc inchis prezinta o continuitate a tocului si la partea de jos, dar in cazul acestei solutii apare dezavantajul ca intre tocul oblonului cu toc inchis si tocul ferestrei se poate strange o cantitate de apa care in cele din urma se va infiltra in interiorul camerei provocand deteriorari ale zugravelii.

 Toc inchis-bandou.JPG

In cazul obloanelor cu bandou, asemenea usilor de intrare, la partea de jos tocul lipseste, iar partea mobila (oblonul propriu-zis) are la partea de jos un profil mai inalt numit bandou care este prevazut cu doua perii, astfel incat intre cele doua tocuri nu se mai poate strange apa sau zapada.


In functie de modul de deschidere :

  • Cu 1 pana la 4 canate batante;
  • Cu 1 pana la 6 canate culisante pe sine cu 1 pana la 3 cai de rulare, culisand unele pe langa celelalte sau culisand in spatele zidului;
  • Cu multiple canate pliabile tip armonica, aceasta varianta fiind ideala pentru inchiderea si securizarea teraselor de mari dimensiuni;

In functie de tipul feroneriei :

  • Cu sistem de inchidere modern (cremon identic cu cel al ferestrei) sau cu sistem de inchidere clasic;Sisteme de inchidere.JPG
  • Cu balamale de falt sau aruncatoare;

In functie de culori :

  • Vopsite in gama de culori RAL, din care alb 9010 si maro 8014 sunt culori de stoc;paletar_RAL.jpg

 

  • Vopsite imitatie lemn cu stejar auriu si stejar inchis ca variante de stoc;

 Imitatie lemn.jpg